מה הוא פסטיבל הציפורו?
בחודשים נובמבר – דצמבר פותחים היוונים את המזקקות ומשאריות הענבים, אחרי שמוצה מהם היין, מפיקים את ה"שנאפס" היווני המכונה – ציפורו. פרק הזמן בו הם מכינים את הציפורו במזקקות מכונה ביוון – "פסטיבל הציפורו".
זה לא פסטיבל בו הרבה אנשים מציפים את הרחובות, זה פסטיבל ברמה משפחתית, בו כל משפחה מייצרת לעצמה את המשקה הכי אהוב ביוון.
ובאמת כאשר הם באים למזקקה הציפורו הראשון מתחיל לקלוח, האלכוהול עולה לראש, המוסיקה מתנגנת, כולם רוקדים, האוכל זורם והאירוע הופך לפסטיבל של ממש.
אנחנו יוצאים לחוות את הפסטיבל הזה – נכין ציפורו במזקקה, נסעד ממיטב המאכלים היווניים, נשתה כהוגן, נרקוד לצלילי מוסיקה חיה, נתארח במקום קסום אותו מנהלת אישה גדולה מהחיים, וכול זאת תוך "טבילה" ביופי הנדיר של חצי האי אביה.
אנחנו מזמינים אתכם להיות יוונים לכמה ימים בפסטיבל הציפורו.