יוון בגוונים של לבןיוון בשלג, יזהר גמליאלי

יוון בגוונים של לבן

החורף הוא זמן מצוין לטיול ג'יפים ביוון. ההרים מכוסים לבן, האוזו מחמם את הלב והנוף מבלבל…האם אנחנו ביוון או בשוויץ? מאכלי התנור ומוסיקה יוונית משלימים טיול חד פעמי באווירה מופלאה. 

יזהר גמליאלי

בד"כ טיולים ליוון מחוברים בראשנו לקיץ  – ים, חופים והרים מוריקים. אבל דווקא החורף הוא זמן מצוין לטיול ג'יפים ביוון. ההרים מכוסים לבן, היוונים גודשים את ההרים, האוזו מחמם את הלב, הנוף מבלבל…האם אנחנו ביוון או בשוויץ? מאכלי התנור ומוסיקה יוונית משלימים טיול חד פעמי באווירה מופלאה.

יוון בחורף?

האסוציציות שעולות בראשו של הישראלי הממוצע למשמע השם יוון רבות ומגוונות: טברנה, גאליס זורק לשלוש והכדור בפנים, אנטיוכוס, יהודה המכבי, גבינת פטה, שמן זית, ובעיקר גלויה של איים שטופי שמש עם בתים בלבן. ובכן, קלישאות נוטות להיות נכונות, אך לא מספרות את הסיפור כולו. ומתברר כי הסיפור של יוון רחב ומרתק וכולל הרבה יותר מחופים, בהם ניצלים זה לצד זה בני לאומים שונים עד כי הם דומים ללובסטרי ענק ברוטב בירה.

מרכז יוון וצפונה בעונת החורף היא ארץ שרכסי הרים אלפינים מזדקרים ממנה, נהרות ואגמים משתפלים ביניהם, השלג נערם בכל מקום בנדיבות והיא זרועה עיירות קטנות וכפרים נידחים שנוכח המשבר הכלכלי, מחכים שתבואו ותגלו אותם.

הדרך המומלצת להתוודע לחצר האחורית של יוון היא בטיול ג'יפים מאורגן. תוכלו לטייל באופן עצמאי כמובן, אבל קחו בחשבון שבאזורים הללו, שרובם נשענים על תיירות פנים, מעטים המקומיים שמדברים אנגלית.

וסיבה חשובה עוד יותר לטייל בקבוצה היא שללא מדריכים מנוסים ורבי ידע, קשה ליהנות מיוון עד הסוף. אתם מבינים, הקטע עם יוון הוא שהשלם שלה עולה על סך חלקיה. יש פה גם נוף מטורף, וגם אוכל טוב, וגם אנשים חמים, היא קרובה והיא זולה וההיסטוריה שלה היא מהמרתקות שיש, וכדי שהכל ידבק יחד – אתם צריכים מדריך. ומה באשר לאופציה של טיול מודרך באוטובוס? ובכן, לחלק היותר יפה של הפינות באזור ניתן להגיע רק בג'יפ.

אז איפה מטיילים?

הטיול מתחיל באתונה ומשם צפונה, לעבר חבל אבריטניה, המכונה "שוויץ של יוון". כמה מהנקודות הבולטות באזור כאן הן תרמופילס בסמוך לזירת הקרב ה 300 המפורסם בין הספרטנים לפרסים, אתר הסקי בקרפניסי ואגם קרמסטון, דוגמא מאלפת לאוזלת ידם של היוונים להפוך מקום מהמם לפנינה תיירותית. מדובר באגם שנוצר מבניית סכר על כמה נהרות, שרק קשיים בירוקרטים מונעים ממנו להפוך לאזור תיירות מלא במלונות, ספורט מים וטברנות הומות אדם. אם תבקרו בקיץ תוכלו לשחות ולחתור בקיאקים, ובחורף הנוף ופיקניק בנקודת התצפית בכנסיית אפיסקופי יעשו את העבודה. את הנסיעה מול הנוף מלווים הסברים מרחיבי דעת על המיתולוגיה היוונית, האופי היווני והסיבות שהביאו את היוונים לאכלס את האזור ההררי הזה.

משם ממשיכים בנחת (יתרון של קבוצה קטנה) לחבל אגרפה. פירוש השם הוא "לא רשום", משום שהכובש העותמאני לא הצליח להשתלט עליו ולמפות אותו, ולכן הוא נותר מקלט לשוחרי חופש יוונים, שהעדיפו להתעמת עם הטבע ולא עם גובי המיסים המשופמים של התורכים. פוביה ממיסים, אגב, נשארה מחלה יוונית עד היום ואחת הסיבות למצבה הרעוע של כלכלת המדינה. בכניסה לכפר אגרפה יש מסעדה שנבנתה בטחנת קמח על שפת הנהר. את הדגים שתאכלו ישלו מבריכות כמעט קפואות, וכל המקום משרה אווירה של קרע במימד הזמן, שדרכו חדרתם בדיוק למנות הראשונות נוטפות שמן הזית.

משם נוהגים באיטיות מירבית (קרח על הכביש) אל העיר טרקילה, לארוחת ערב עם צלחות גדושות הזורמות לשולחן. תמיד יזרמו צלחות לשולחן כשתסעדו ביוון, ותמיד בחצי מהמנות תהיה גבינת פטה, שתדעו. חיי הלילה במקומות האלה מנומנמים למדי בחורף ותלויים במצב התיירות המקומית. דאנס בר מקומי הוא מקום טוב להרגיש שתל אביב היא ממעוזי הקאטינג אדג' של סצנת ההוללות המערבית מול התמימות המקומית, אז תעופו על זה.

שינוי גדול מורגש עם הנחיתה בעמק מטאורה. מלבד היותה הארץ שהנחילה לתרבות המערב את פנתיאון האלים, יוון היא ממעוזי הנצרות מאז ימי האימפריה הביזנטית, ולכן לא תתפלאו לשמוע שהאזור רווי במנזרים בני מאות שנים. מה שכן מפליא זה לראות את מיקומם – על ראש ובחזית סלעי ענק (מונוליטים). הנזירים המתבודדים, אנשים רציניים עם נטייה לעגמומיות קיומית, טיפסו לשם ובנו את המנזרים מחלוקי הנחל שחצבו מהמונוליט שעליו הם טיפסו. בקיץ האזור שורץ תיירים, בחורף הוא כמעט פרטי.

מהעמק הזה חוזרים אל הלבן ומצפינים לכיוון גבול אלבניה. אזור זגוריה מושלג למשעי ומציע נהרות ובריכות, למשל בריכת עין השור בנהר ווידומטיס, עם מים צלולים במידה שלא תיאמן. קשה להסביר כמה יפה שם. שיא נוסף יחכה לכם באזור רכס טימפי ובעיקר בכפר פפינגו והדרך המוליכה אליו. בשעת השקיעה השמש צובעת את הרכס הכביר הזה בוורוד-אדום, ואתם כבר זוממים איך אתם מתקשרים לעבודה ואומרים שאתם לא חוזרים לעולם ונשארים לגור אצל יורגוס החייכן…

בשלב הזה, אחרי כמה סיורים רגליים בכפרים, במנזרים ובטבע, חוזרים לאתונה, לאקורד סיום מפואר. בילוי לילי במועדון, לשם טעימה מערב רבטיקו, שם תחגגו עם המוני יוונים ששותים ג'וני בלאק (אוזו זה לכפריים ואחרי ארוחה גדולה), שרים ורוקדים ומשליכים על הזמרים עלי כותרת. סיום אולימפי לטיול אלילי.

אם גם לכם מתחשק להצטרף אלינו לטיול ג'יפים ביוון צרו איתנו קשר בטלפון 03-5639030, או מלאו את הטופס מטה ואנו נחזור אליכם בהקדם.

מעוניינים להצטרף לטיול?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
יוון
טיולי ג'יפים

אירעה שגיאה. נסו שוב מאוחר יותר או התקשרו

הטופס בשליחה
אנא המתינו מספר שניות לאישור

תודה שיצרתם קשר! 
נחזור אליכם בהקדם.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

טיול ג'יפים ליוון - חמשת הגדולים של יוון

יוון - חמשת הגדולים

יזהר גמליאלי

יוון היא מדינה מפתיעה ומשמחת, עם מוסיקה מסעירה, סיפורי מיתולוגיה מרגשים, מטבח משובח ונופים קסומים. אספנו עבורכם כמה המלצות ואנקדוטות, שכדאי לדעת עוד לפני שעוזבים את הארץ – מה כדאי לאכול ביוון? מה שותים? ומה עושים כדי להרגיש יווני בין יוונים? היכנסו לכתבה.

לכתבה המלאה
7 דברים שכדאי לדעת על טיול ביוון ההררית

7 דברים שכדאי לדעת על טיול ביוון ההררית

מאיר שבירו

איך כדאי להתכונן לטיול ביוון ההררית? מאיר שבירו, מדריך טיולים ותיק ליוון, אסף עבורכם כמה טיפים חשובים.

לכתבה המלאה
יהדות ת'סלוניקי

יהדות ת'סלוניקי

אורי מור

קהילת יהודי ת'סלוניקי הייתה הקהילה היהודית הגדולה בעולם בסוף המאה ה-18 ותחילת המאה ה-19, אך בחצי הראשון של תחילת המאה העשרים השתנו פני הדברים, וכיום חיים בעיר קצת למעלה מ-1,000 יהודים, המשמרים את מסורת הקהילה המפוארת.

לכתבה המלאה
מטאורה: מנזרים תלויים באוויר

מטאורה: מנזרים תלויים באוויר

צפריר קורסיה

מצוקי מטאורה הם נגזרת של תופעת טבע מהמרשימות בעולם, סלעים ענקיים בגובה של מאות מטרים, חרוטיים המתנשאים לגבהים עצומים יוצאים מהאדמה. 

לכתבה המלאה
ההיסטוריה של מוסיקת הרבטיקו ביוון

ההיסטוריה של הרבטיקו

יזהר גמליאלי

מוזיקת הרבטיקו, המתנגנת כיום בכל הטברנות היווניות, החלה את דרכה כמוסיקת שוליים של פליטים יוונים מתורכיה. לאורך ההיסטוריה היא הפכה ממוסיקה מחתרתית לסמל השחרור של יוון.

לכתבה המלאה